Home     Envirofit stove G3300 oranje
Envirofit stove G3300 oranje

Envirofit stove G3300 oranje


Rocketstoof hoog rendaments stove voor hout kleur oranje G3300 (alleen de stove wordt geleverd)5 sterren op basis van 1 reviews

5 stars
€ 129.95

Artikelcode: Roc.stove oranje

Envirofit stove G3300 oranje


  • Productinformatie
  • Klanten die dit kochten bestelden ook vaak,
  • 1 Reviews

Wat maakt deze Envirofit stoves zo uniek?
De G3300 biomass cook stove is de meest efficiënte, snelle, heetste en schoonste hout gestookte stove. Sprokkelhout, afvalhoutjes, takken of ander brandbare biomass zijn de ideale brandstof voor deze nieuwste en lichtste generatie rocketstove.

Welke voordelen heeft de Envirofit stove?
Tijdens het gebruik kun je de stove zo neerzetten dat je geen last hebt van de wind in de vuurkamer. Wanneer je door middel van een aanmaakblokje de takjes hebt branden is de stove gebruiksklaar. Dit kan, wanneer je droog hout hebt, al binnen een halve minuut. Wanneer je het vuur snel wilt doven trek je de takjes uit de vuurkamer en blaast ze uit of steek ze in de grond. Het vuur in de stove is snel gedoofd. De houtjes branden alleen aan het uiteinde. Wanneer je deze verwijderd uit de vuurkamer kun je ze vaak net als een lucifers uitblazen en doven in zand of water.

Het aanmaken van de stove doe je op de zelfde manier zoals je dit doet als buiten een vuur aanlegt. Wanneer je voldoende vuur in de vuurkamer hebt kun je ook "nat" hout gebruiken.

Welke houtsoorten kun je gebruiken in de Envirofit Stove?
Eigenlijk kan elke houtsoort gebruikt worden. Uiteraard heb je wel verschil in hitte afgifte en brand duur. Harde loofboom houtsoorten, bijvoorbeeld eiken, beuk en es, hebben een hoge hitte afgifte, langere brand duur en spatten minder. Zachte houtsoorten, bijvoorbeeld wilg, populier en naaldhout branden sneller, minder intens, minder lang en kunnen meer spatten.

Onze voorkeur gaat uit naar "dood loofboom hout" wat nog niet is gaan rotten. Deze takjes (sprokkelhout) bevatten meestal minimaal sap en vocht. Gebruik niet te veel hout bij het opstarten. Je hebt weinig hout nodig, ook tijdens het koken, om voldoende hitte en vlammen in de vuurkamer te houden. Schuif regelmatig de takjes door zodat het vuur voeding houdt.

Waarom is het houtverbruik zo laag bij deze stove?
Als brandstof voor het vuur in deze stove kun je het beste sprokkelhout, takjes of langer afvalhout gebruiken. Het verbruik is zo laag ten opzichte van een open vuur omdat bij de Envirofit stove alleen het uiteinde van het hout brandt. Dit in tegenstelling tot openvuur. Hier brand vaak gelijk de hele tak op.

Wanneer je meerdere takjes of houtjes in de vuurkamer laat branden kun je zelf de warmte afgifte bepalen die je nodig hebt voor het koken. Omdat alleen het uiteinde brand is het één van de veiligste buitenkook stoves die er zijn.

Waar vuur is is geen rook!
Envirofit heeft deze stabiele stove voorzien van een in de VS-gepatenteerde metalen binnenwerk waardoor, ondanks de hoge temperaturen, deze stove een langere levensduur heeft. De speciale rand en vormgegeven verbrandingsruimte zorgen ervoor dat de schadelijke gassen worden teruggeleid naar het vuur zodat deze een bijna volledige verbranding heeft. Deze stove reduceert gassen en schadelijke rook tot 80%, het verbruik van hout kan tot 60% worden teruggebracht en de kooktijd wordt met 50% versneld.

Kun je de stove ook zonder houtopleg rekjes gebruiken?
In theorie kan het wel, alleen de rekjes heb je nodig om voldoende lucht aan te zuigen onder het hout door naar de vuurhaard.
Wanneer de luchtaanvoer niet voldoende is, bijvoorbeeld als je heel lang op lagere temperaturen aan het koken bent ( waardoor je minder as verbranding hebt als bij hoge temperaturen ) en er veel as in de vuurkamer blijft liggen

De vuurvaste bodemsteen is iets afgebrokkeld, is dit erg?
Het kan voorkomen dat de vuurvaste isolatie steen welke op de bodem van de vuurkamer ligt aan de ingang van de vuurmond iets gekarteld is. Dit heeft geen invloed op de werking of de levensduur van de steen of de stove.Waarom is ENVIROFIT leidend in ontwikkeling?
Envirofit investeert veel geld en tijd aan onderzoek. Via een speciaal programma "EQTS" worden alle stoves aangepast of verbeterd. Het "EQTS" programma bevat de volgende onderzoeksgebieden:

1. Finite Element Analysis (eindige-elementenmethode)
2. Computational Fluid Dynamics
3. Design For Manufacture
4. Durability Testing
5. Emissions Modeling

Envirofit en Oak Ridge National Laboratories werkten samen om een eigen metaallegering te ontwikkelen voor de verbrandingskamers van alle Envirofit stoves. Deze speciale en gepatenteerde metaallegering kan tegen relatief weinig kosten geproduceerd worden, heeft de eigenschap dat het een lange levensduur heeft en de beste prestaties levert voor een duurzame en schone verbranding.

Envirofit stoves in de praktijk
Tijdens het transport kan het rekje, waarop de houtjes liggen, op de gietijzeren bovenkant geplaatst worden. Wanneer je voldoende warmte hebt gecreëerd in de vuurkamer is het ook mogelijk om vochtig hout te gebruiken. Deze oranje en matzwart cooking stoves garanderen dat je nooit meer zonder brandstof komt te zitten.

Op de camping kun je naast je tent/camper of caravan sprokkelhout zoeken waarop je deze stove veilig en gecontroleerd kan laten branden. Gasampullen, gasflessen of briketten zijn overbodig wanneer je deze lichtgewicht stove meeneemt wanneer je met de camper, caravan, tent, kano of tijdens de picknick er op uit trekt.
Aantal reviews: 1
Gemiddelde beoordeling: 5 stars

5 stars | 2013-05-21 | G.B. Guliker

rocketstoof werk goed.We hebben 2,5 uur lang pannenkoeken
Gebakken op 5 blokjes haardhout die je
natuurlijk eerst moet kloven tot stokjes
van 4 cm dik. af en toe iets naar binnen
duwen. Kortom wat Envirofit zegt klopt voor
de volle 100%